Halilhodžić: Nijedan drugi klub ne bih preuzeo u ovakvoj situaciji

Čeka ga težak posao sa Nantesom

Halilhodžić: Nijedan drugi klub ne bih preuzeo u ovakvoj situaciji

Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić odnedavno je trener Nantesa, s kojim je za vikend izgubio od Bordeauxa sa 3:0 u svom debiju na klupi Kanarinaca.

Kao igračka legenda Nantesa, Halilhodžić je prihvatio poziv da preuzme klub koji se nalazi u teškoj situaciji nakon devet odigranih kola i, kako kaže, učinio je to samo zato što to jednostavno nije mogao odbiti.

"Da je bilo koji drugi klub u ovoj situaciji i da me zove za trenera, ne bih pristao. Ipak, Nantes je nešto drugo, to se ne odbija. Preda mnom su teški mjeseci, ali idemo hrabro", rekao je Halilhodžić, koji se osvrnuo i na težak poraz od Bordeauxa:

"Rezultat je pomalo zastrašujući, ali barem mogu biti zadovoljan sa reakcijom tima u drugom poluvremenu. Igrači nisu spremni ni fizički, ni fizički, ni taktički. Rekao sam im da šute i da prihvate kritiku jer su je zaslužili".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon devet odigranih kola, Nantes zauzima pretposljednje 19. mjesto sa šest bodova.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Vaha ne seri svega ti.
1 9
Mr.Balboa
Vaha samo ti svoj posao,treba to sve posloziti,treba tu jos vremena da se uigra ekipa!Sretno...
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi