Halilhodžić i Nantes poraženi na Parku prinčeva

Nantes izgubio od PSG-a

Halilhodžić i Nantes poraženi na Parku prinčeva

Nantes našeg Vahida Halilhodžića u meču 19. kola Ligue 1 doživio je minimalan poraz na Parku prinčeva od Paris Saint-Germaina. 

Kanarinci su favorizovanom Paris Saint-Germainu pružili dobar otpor, imali su i nekoliko vrlo dobrih prilika, no kako se utakmica bližila kraju tako je gostujući sastav posustajao. Gol iz 68. minute koji je postigao Mbappe bio je, ispostavit će se, ujedno i presudan na Parku prinčeva u Parizu.

Poraz je iznenađujuće zabilježio i drugoplasirani Lille, protiv kojeg je na domaćem terenu slavio Toulouse rezultatom 2:1. Lille je od 17. minute vodio zahvaljujući Leaoi, ali vodstvo nije uspio zadržati do kraja utakmice, jer je Gradel golovima iz 49. i 64. minute preokrenuo rezultat za vrijedna tri boda.

Lyon je na gostovanju kod Montpelliera osvojio bod odigravši 1:1, a identičnim rezultatom završen je i meč između Angersa i Marseillea. Monaco je, s druge strane, nastavio po starom i zabilježio novi poraz, ovoga puta od Guingampa, poslije kojeg je na tabeli - pretposljednji.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 19. kolo:

PSG - Nantes 1:0
Angers - Marseille 1:1
Lille - Toulouse 1:2
Monaco - Guingamp 0:2
PSG - Nantes 1:0
Reims - Caen 2:2
Rennes - Nimes 4:0
St. Etienne - Dijon 3:0
Strasbourg- Nice 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi