Ništa od De Jonga i Weigla: PSG pronašao zamjenu za Rabiota?
(Foto: EPA) Idrissa Gueye je ove sezone upisao 15 nastupa za Everton u Premier ligi i svih 15 puta je bio starter

Veznjak Evertona stiže na Stamford Bridge

Ništa od De Jonga i Weigla: PSG pronašao zamjenu za Rabiota?

Paris Saint-Germain je u potrazi za veznjakom koji će u ekipi zamijeniti Adriena Rabiota, koji je prekrižen do kraja sezone zbog odbijanja da potpiše novi ugovor.

Rabiot će tako sigurno napustiti Park prinčeva na kraju sezone, kada mu i ističe ugovor sa Parižanima, a PSG već u januaru mora pronaći pojačanje u veznom redu.

Iako se neko vrijeme špekulisalo da je PSG dogovorio transfer talentovanog Ajaxovog veznjaka Frenkieja De Jonga, čini se da od toga u realnosti neće biti ništa. Povezivao se PSG i sa Dortmundovim Weiglom, ali su Parižani čini se pronašli puno jeftinije rješenje.

Riječ je o veznjaku Evertona Idrissi Gueyeu. PSG, naime, mora paziti na pravila Finansijskog fair playja, pa bi 70+ miliona eura za De Jonga bilo previše za klub sa Parka prinčeva u ovom trenutku, dok se špekuliše da bi Gueye mogao koštati oko 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Gueye, 29-godišnji reprezentativac Senegala, je na Goodison stigao 2016. iz Aston Ville za 8.5 miliona eura, pa bi Everton njegovom prodajom za 20-ak miliona ostvario dobru zaradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti