Halilhodžić nema dilemu ko je najbolji trener na svijetu
Vaha je sipao komplimente na račun italijanskog stručnjaka. (Foto: EPA)

"Osvojio je sve, sve titule koje je želio"

Halilhodžić nema dilemu ko je najbolji trener na svijetu

Japan predvođen bh. stručnjakom Vahidom Halilhodžićem u utorak je nadigrao Kinu u drugoj rundi prvenstva Istočne Azije.

Samuraji su slavili rezultatom 2:1, te tako Lippijeve izabranike ostavili bez šansi da po treći put osvoje regionalnu ligu, a uprkos tome Vahid Halilhodžić smatra da njegov kolega na suprotnoj strani može da transformiše Kinu.

Za njega je Lippi najbolji trener na svijetu, te je stoga uvjeren da Kinezi nemaju razloga da mu ne vjeruju.

"Lippi je najbolji trener na svijetu, osvojio je sve, sve titule koje je želio. Izabrao je tim koji raste i ima obećavajuću budućnost. Rezultati ne mogu da dođu za nekoliko mjeseci, potrebne su godine da bi se stvorila konkurentna grupa", kazao je, između ostalog, Halilhodžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kinezi su posljednji put na Mundijali učestvovali 2002. godine, a u pitanju je bio šampionat u Jućnoj Koreji i Japanu. Od tada se muče...

"Ne znam šta se dešava u kineskoj ligi, pošto nisam proučavao detalje, ali imaju igrače koji su kvalitetni i koji mogu da napreduju pod Lippijevim vodstvom. Potrebna im je ambicija da stignu do Mundijala u Kataru. Ako Kinezi budu vjerovali više Lippiju, biće bolji", naglasio je popularni Vaha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi