Halilhodžić o izboru selektora BiH: Bole me neke stvari...

Proslavljeni bh. trener

Halilhodžić o izboru selektora BiH: Bole me neke stvari...

Saga oko potrage za novim selektorom nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i dalje traje.

Nakon što je Mehmedu Baždareviću istekao ugovor poslije neuspješnih kvalifikacija, čelnici N/FSBiH uveliko tragaju za njegovim nasljednikom i kao najozbiljniji kandidati za upražnjenu selektorsku klupu pominju se Amar Osim i Robert Prosinečki.

Izbor novog selektora BiH u razgovoru za Sportske novosti nije želio mnogo komentarisati Vahid Halilhodžić. Proslavljeni bh. trener je, između ostalog, rekao kako ga niko nije zvao i pitao za mišljenje, ne skrivajući da je razočaran u kojem smjeru ide cijela priča.

"Je li me neko pitao za mišljenje? Ma kakvi, ta je priča još teža od ove u Hrvatskoj, ne znam kako mi na tim prostorima uvijek moramo sve raditi drugačije od drugih. Ne miješam se, iako me bole neke stvari, to je ipak moja zemlja. No neću komentarisati, bolje tako", kazao je Halilhodžić.

Zmajevi bi novog selektora, napokon, trebali dobiti 21. decembra kada će gotovo sigurno biti održana sjednica Izvršnog odbora N/FSBiH na kojoj bi se trebao izabrati Baždarevićev nasljednik.

Novi selektor bi trebao debitovati 28. januara naredne godine kada Bosna i Hercegovina igra prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Top Komentari

Josip Domorocki
Kad su te zvali nisi pristao...mojne suplje ...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi