Halilhodžić: Nema šta, pogodak Tunižana je prelijep

Razočaran zbog poraza na startu

Halilhodžić: Nema šta, pogodak Tunižana je prelijep

Edmir Škorić

Alžirska nogometna reprezentacija bila je jako blizu prvom bodu na Afričkom kupu nacija, no u samoj završnici je Yussef Msakni prelijepim pogotkom donio Tunisu tri boda.

Okršaj lokalnih rivala činio se kao šesti remi u osmoj utakmici AKN-a, ali je Msakni u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena ispalio projektil i osigurao Tunižanima tri boda na startu.

 

Selektor Alžira, proslavljeni bh. stručnjak, Vahid Halilhodžić nije krio razočarenje zbog izgubljene utakmice, no korektno je govorio o istoj.

 

"Igrači i ja smo jako razočarani. Ne mogu ih kriviti za nastup protiv Tunisa, okrutno je na koji način smo poraženi, no to je nogomet", rekao je Halilhodžić, dodavši:

 

"Dominirali smo i stvorili nekoliko prilika, ali zašto nije napravljen prekršaj na vrijeme? Pogodak u 91. minuti plod je manjka sreće, ali zaista je prelijep, tako da nemam više šta reći."

 

U grupi D na vrhu je sada Obala Slonovače, koja je s 2:1 porazila Togo. Alžir u 2. kolu igra protiv Toga, a taj susret na rasporedu je u subotu od 19 sati. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti