Halilhodžić: Nisam dobio što sam tražio, a za Maroko ćemo vidjeti...

Javio se za SportSport.ba nakon što je napustio Nantes

Halilhodžić: Nisam dobio što sam tražio, a za Maroko ćemo vidjeti... · Intervju

Neko vrijeme se nagađalo, a sinoć postalo službeno - Vahid Halilhodžić više neće voditi Nantes.

Epizoda u francuskom Nantesu za bh. stratega je bila veoma uspješna. Prošle sezone je Vaha klub preuzeo kada je bio u crvenoj zoni i potom ga doveo do 13. pozicije, no kako u međuvremenu nije dobio željena pojačanja za veće domete, zatražio je prekid saradnje.

Zbog ovakve odluke tužni su u Nantesu, objavili su to i na zvaničnoj stranici, ali prihvatili su je i poželjeli našem stručnjaku sreću u nastavku karijere. A budućnost je, ako je vjerovati francuskim medijima, poznata - najbliži je preuzimanju reprezentacije Maroka.

O samom odlasku iz Nantesa nije želio Halilhodžić mnogo govoriti kada smo ga jutros kontaktirali.

"Nije to odluka koju sam donio 'preko noći'. Jednostavno, s predsjednikom kluba Waldemarom Kitom nisam imao iste poglede u vezi stvaranja momčadi i dogovorili smo se da raskinem ugovor. Njima sve najbolje...", kazao je 67-godišnji Halilhodžić iz Francuske za SportSport.ba.

Onim što je napravio je zadovoljan, ali ne krije žal, svjestan je da je mogao mnogo više.

"Imao sam ambiciju da u ovoj sezoni idemo ka Evropi, da napravimo neki iskorak, ipak je to veliki klub. Jedan od najvećih u Francuskoj ako se uzme u obzir da su osam puta bili prvaci Ligue 1. I publika je bila za to, ali, eto, moji pogledi nisu bili isti kao kod ljudi iz kluba."

Još nije definitivno dogovorio povratak selektorskoj funkciji.

"Spominje se dosta toga, pa i da ću preuzeti reprezentaciju Maroka. Ne znam, vidjet ćemo, prvo da se odmorim malo. Ponuda svakako ima..."

Nezaobilazna tema u razgovoru sa Halilhodžićem svakako je 'njegov' Velež.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Na startu sezone dogodila su se dva poraza koja su se, realno gledajući, mogla i izbjeći. Znate kako je, navijači i svi u klubu su toliko čekali taj povratak u Premijer ligu BiH i onda je logično da bude malo i nervoze... Ali, čuo sam da su bili dobri protiv Zrinjskog. Treba što prije ostvariti pobjedu i vratiti taj pobjednički mentalitet, odnosno samopouzdanje", podvukao je Halilhodžić na kraju razgovora.

Što se tiče Nantesa, Halilhodžić u tom klubu ima i status legende zbog svega što je napravio u periodu od 1981. do 1986. godine kada je kao igrač nosio dres Kanarinaca. Ukupno je u dresu Nantesa u 163 nastupa postigao 93 pogotka i treći je najbolji strijelac svih vremena, a s ovim klubom je također bio i šampion Francuske.

Promo

Top Komentari

Konze
Zašto se šupak ne vrati u Mostar i ne preuzme palicu u Veležu za kojeg tvrdi da ga jako voli. On jedino voli keš. Šupčina je multimilioner i može do kraja (svakako mu je zbog godina i ostalo malo) biti kralj Mostara. Keš je ono što ga zanima.
7 10
rodjak
Bio bronzana kopacka Evrope u Nantesu
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi