Halilhodžićev Alžir slavi nastup u Brazilu

Afričke kvalifikacije za SP

Halilhodžićev Alžir slavi nastup u Brazilu

Edmir Škorić

U uzvratnoj utakmici doigravanja afričkih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo Alžir je slavio protiv Burkine Faso s 1:0 i osigurao nastup na Mundijalu.

Alžir našeg stručnjaka Vahidina Halilhodžića je prije sedam dana u Ouagadougouu poražen s 3:2, ali je večeras, u revanšu, ostvario pobjedu bez primljenog gola za veliko slavlje i plasman na SP u Brazil sljedećeg ljeta.

Alžirci su na Mustapha Tchaker stadionu u Blidi ugostili Burkinu Faso. Bila je to jedna jako teška utakmica, a presudni trenutak dogodio se u 49. minuti.

Nakon ubačaja sa strane, nastala je velika gužva u petercu gostiju, lopta se na kraju od Madjida Bougherre otkotrljala u mrežu za nevjerovatnu radost domaćih igrača i navijača.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Afričke kvalifikacije za SP, baraž, uzvrat:
Alžir - Burkina Faso 1:0 (Bougherra 49)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.