Halilović: Iz BiH nisam imao niti jedan konkretan poziv

Halilović otovoreno o svemu

Halilović: Iz BiH nisam imao niti jedan konkretan poziv

Adnan Beganović

Mladi 17- godišnji fudbaler Dinama i jedan od najtalentovanijih evropskih igrača, Alen Halilović, dao je veliki intervju Sportskim novostima u kojem je između ostalog govorio zbog čega se odlučio prihvatiti poziv hrvatskog selektora Igora Štimca.

Alen Halilović, čiji je otac svojevremeno igrao za naš nacionalni tim, odlučio je prihvatiti poziv hrvatskog selektora. Alen je rođen u Hrvatskoj, svoje prve fudbalske korake napravio je u Dinamu, a već godinama je standardni član mlađih hrvatskih selekcija, pa možemo reći da je njegova odluka sasvim logična.

Međutim, u isto vrijeme možemo i žaliti što ovaj mladi fudbaler nije izabrao Bosnu i Hercegovinu, a da li smo mi učinili dovoljno kako bi pridobili Alena, može se raspravljati.

"Volim, cijenim i poštujem Bosnu i Hercegovinu, ali odabrao sam Hrvatsku. Naravno da sam prihvatio poziv Igora Štimca. Mediji su tu priču za koju reprezentaciju ću igrati previše napumpavali. Nisam se na to obazirao. Igrao sam za Hrvatsku u mlađim kategorijama, htio sam nastaviti. Ipak, iznenadio me poziv Igora Štimca. Vidim da pruža mnogo prilika mladim fudbalerima, ali i ne samo to. Selektor je razgovarao sa mnom, bio mi je u posjetu kada je Dinamo bio na pripremama u Međugorju, lijepo smo razgovarali. Također, sa mnom je razgovarao i predsjednik HNS-a, Davor Šuker i naravno Zdravko Mamić", za Sportske novosti je istakao Halilović.

"Svi su mi dali maksimalnu podršku, niko me ni na šta nije tjerao. Rekli su mi da sam donesem odluku. Ja sam tako i postupio. Sam sam donio odluku koja se zvala Hrvatska. Rođen sam u Hrvatskoj, tu sam počeo igrati nogomet. Ovdje imam većinu prijatelja, a uostalom igram za Dinamo. Imam ja prijatelja i u BiH, djed i baka mi tamo žive, u selu Klokotnica. Imam veze s Bosnom i uvijek ću je imati, veseli me kad odem tamo, ali nogomet ću igrati za hrvatsku reprezentaciju", dodao je Halilović.

Novinara Sportskih novosti interesovalo je šta je Alena privlačilo prema Bosni i Hercegovini, te da li ga je neko iz našeg saveza ikada kontaktirao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"U momentima kada još nisam bio odlučio za koga ću igrati, razmišljao sam o svojim bosanskim korijenima. Kao mali često sam odlazio u BiH, rekao sam vam da mi tamo žive djed i baka. Osim toga u BiH ima mnogo super fudbalera. Zahvaljujem se ljudima iz BiH što su razmišljali o meni, ali odabrao sam Hrvatsku i tu priča završava", istakao je Halilović i na kraju dodao:

"Iz BiH nikad nisam imao niti jedan konkretan poziv. Niko me nije osobno zvao, niti razgovarao sa mnom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.