Halilović: Još kada sam imao 16 godina nisam imao pravo na OK nastup, bilo je loše ili dobro

Otvorio dušu

Halilović: Još kada sam imao 16 godina nisam imao pravo na OK nastup, bilo je loše ili dobro

E. Čaušević

Hrvatski fudbaler Alen Halilović nekada je bio velika nada Dinama i Barcelone, ali još uvijek nije uspio ostvariti ono što se od njega očekivalo.

Halilović je sa svega 16 godina debitovao u dresu Dinama i mnogi su mu najavljivali veliku karijeru. Na ljeto 2014. godine prešao je u Barcelonu gdje je igrao za B ekipu ovog kluba.

Hrvatski reprezentativac dobio je šansu i u prvom timu Barcelone, ali je bilo jasno da u klubu nisu zadovoljni njegovim igrama. Nakon toga većinom je igrao na posudbama, a BArcu je napustio prije četiri godine kada je otišao u HSV.

Ovaj 23-godišnji igrač trenutno je član Milana, ali ovu sezonu igra na posudbu u holandskom Heerenveenu. U razgovoru za Fox Sports je odlučio otvoriti dušu i priznati da su mu velika očekivanja napravila samo dodatni pritisak.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Bilo mije teško, ali vjerujem da su najbolje godine tek ispred mene. Još kada sam imao 16 godina nisam imao pravo igrati OK, bilo je samo da igram loše ili odlično. Sredina nije postojala i kada bi bio solidan na meču za njih je to bilo loše", rekao je Halilović, te je poslao jasnu poruku.

"Sada mi nije bitno šta ljudi govore ili misle o meni jer ima 23 godine".

Top Komentari

Pajdon1921
Kakav js Halilović talenat bio ali se za****o i kao većina mladih igrača igrat ćeš ..... Pored Mesija tad vilje inijeste Neymar-a
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi