Halilović ne zna šta ga čeka: Nema više Bobana da mi javlja...

U Nizozemskoj neće ostati

Halilović ne zna šta ga čeka: Nema više Bobana da mi javlja...

Alen Halilović definitivno neće ostati ni u Heerenveenu.

Očekivalo se da će nekada velika nada hrvatskog fudbala u Eredivisiji vratiti karijeru na staze uspjeha i eventualno se nametnuti Milanu, iz kojeg je došao na posudbu, no ispalo je drugačije.

Taman kada se počeo adaptirati, igrati i dobijati na samopouzdanju, pojavio se koronavirus i sve je stalo.

"Suigrači su me počeli 'osjećati' u igri i nakon tih prvih nekoliko mjeseci prilagodbe sve je sjelo na svoje mjesto. Bilo je asistencija, taj jedan pogodak, zbilja sam se osjećao odlično. Vjerovao sam da tako mogu završiti i cijelu sezonu, ali onda je stigao ovakav rasplet", kazao je Halilović za tportal po povratku u Hrvatsku.

„Trenutno sam u Zagrebu s porodicom i čekam informacije iz kluba. Ne znam kad i hoćemo li uopće ponovno trenirati zajedno. Znam samo da neću ostajati u Heerenveenu duže od onoga što mi je posudbom određeno, a to je do ljeta".

U Heerenveenu neće ostati, a pitanje je hoće li i u Milanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U ovom času nemam apsolutno nikakvu informaciju, jer vjerojatno ni oni ne znaju što će biti, niti kada će uopće početi s treninzima za završetak ove sezone. Čekam da mi se jave i ponude nekakvo rješenje. Prema onome kako sada stvari stoje, odnosno prema ugovoru koji imam, vjerujem da ću odraditi pripreme s njima. Nažalost, sada više u klubu nemam Zvonimira Bobana, pa mi je onda i teže dolaziti do informacija. Ova situacija s koronavirusom unijela je totalnu zbrku."

Halilović je također dodao da nije mogao zamisliti da će u šest sezona proći toliko toga. Od transfera u Barcelonu i treninga s Messijem do brojnih selidbi, od kluba do kluba...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi