Halilović poručio da se sada ne bi odazvao Štimcu

Novu godinu dočekuje u Bosni

Halilović poručio da se sada ne bi odazvao Štimcu

Edmir Škorić

Veliki pritisak vrši se na mladog Dinamovog dragulja Alena Halilovića. Hoće li igrati u budućnosti za Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu najčešće je pitanje koje mu se postavlja posljednjih mjeseci.

Halilović na takva pitanja, uglavnom,  nudi tajnovite odgovore i tvrdi da prije svoje 18. godine neće u javnost izlaziti s informacijama o tome pod kojom zastavom će nastupati. 

 

Naravno, bh. javnost s nestrpljenjem priželjkuje njegov odgovor, s nadom da će izabrati reprezentaciju zemlje odakle potiče, odnosno u kojoj je rođen njegov otac, bivši bh. reprezentativac, Sead Halilović. U razgovoru za SportSport.ba kazao je da ništa nije odlučio i da neće dok ne bude vrijeme za to.

 

Na jednoj društvenoj mreži Halilović je kreirao profil, a isti je zasut raznoraznim, pretpostavljate kojim, pitanjima. Na pitanje gdje će slaviti Novu godinu kazao je "u Bosni".

 

Jedan od korisnika društvene mreže pitao ga je "hoćeš li prihvatiti poziv Igora Štimca da igraš dvije minute čisto da budeš stavljen u njegove okove (ako odigraš minutu u službenoj utakmici za bilo koju reprezentaciju, za tu ćeš morati i dalje nastupati() ili ćeš ipak čekati 18-tu i onda odlučiti za koju repku ćeš nastupiti?", a odgovor je ubrzo uslijedio:

 

"Čekat ću", napisao je mai Alen.

 

"Hrvatska - Srbija ili BiH - Grčka. Šta ćeš gledati?", jedno je u moru pitanja, a šaljivi Alen odgovara: "Španjolsku!".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Dodao je i da bi radije prešao u Barcu nego u Real Madrid, a da mu je najdraži gol onaj protiv Zadra u HNL-u, te da preferira Manchester City ispred Manchester Uniteda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije