Halilović: Vrijeme će pokazati da li smo dobro odlučili

Oglasio se Alenov otac

Halilović: Vrijeme će pokazati da li smo dobro odlučili

Ovog ljeta Alen Halilović je odlučio Barcelonu zamijeniti sa Hamburger SV-om. 

Halilović će u Njemačkoj zasigurno dobiti veću priliku za razvoj karijere, a za transfer HSV je katalonskom divu morao isplatiti svotu od 5,5 miliona eura.

U razgovoru za njemački Bild njegov otac i ujedno bivši bh. reprezentativac Sejad Halilović je otkrio da je bio skeptičan prije nego što je Alenu dozvolio da se odazove na poziv HSV-a.

"Moram priznati da su me prilikom pregovora upozorili da ne dozvolim Alenu da pređe u sadašnji klub, jer trener Labbadia navodno nije ljubitelj mladih igrača. Ipak, kada smo razgovarali s njim uvjerio nas je da vjeruje u Alena i da će imati njegovo povjerenje. Vjerujem da će u HSV-u imati prostora za napredak i da će postati igrač u skladu s očekivanjima. Vrijeme će pokazati da li je to bio dobar potez", izjavio je stariji Halilović. 

Priznao je Halilović i da je veliku ulogu odigrao i Emir Spahić.

"Odluka nije bila ishitrena. Bili smo dugo u kontaktu sa klubom, a i veliku ulogu je imao i Emir Spahić. Uvjerio nas je da je atmosfera u klubu dobra i da se Alen ovdje može razviti dodatno. Vjerujemo mu", riječi su Halilovića. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vrijedi istaknuti da će Barcelona nakon godinu dana imati pravo da otkupi Halilovića za 10 miliona eura, odnosno za 12,5 miliona nakon dvije godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi