Start Nalića, sedam golova, tri penala i gol 37-godišnjeg bh. ofanzivca za kojeg teško da ste čuli

Uzbuđenja u Švedskoj

Start Nalića, sedam golova, tri penala i gol 37-godišnjeg bh. ofanzivca za kojeg teško da ste čuli

Eldar Ganibegović

U okviru osmog kola švedskog Allsvenskana Hammarby je na Tele2 Areni ugostio Djurgarden i slavio pobjedu od 4:3, a pratili smo i dva bh. fudbalera.

Adi Nalić, reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je zaliječio tešku povredu koljena i u međuvremenu stigao u Hammarby, danas je po prvi put bio u početnih 11 ovog tima, nakon što je u prethodnih šest utakmica ulazio s klupe.

Svakako da je to još jedan znak da je povreda skoro potpuno stvar prošlosti, te lijepa vijest i za selektora Faruka Hadžibegića koji već razmišlja o sastavljanju tima za juni kada igramo utakmice protiv Portugala i Luksemburga.

Što se tiče same utakmice, domaćin je bio u problemima jer je već u 16. i 23. minuti morao napraviti dvije izmjene - izašli su Fenger i Đukanović, a ušli Strand i Nilsson.

Igrala se 34. minuta kada iz penala pogađa Besara za 1:0, da bi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Andjei pogodio za 2:0 i tada se činilo da domaći tim ima sve u svojim rukama i ide ka laganoj pobjedi.

Ipak, na startu drugog dijela, tačnije u 50. minuti, autogol Kurtulusa dao je nadu gostima kod kojih u 54. minuti na teren ulazi Haris Radetinac, 37-godišnji bh. ofanzivac koji je cijelu karijeru proveo u Švedskoj i za kojeg možda mnogi nisu ni čuli.

Oglasi

Upravo on je pogodio u 63. minuti za 3:2, a prije toga je gol za Hammarby postigao Mikkelsen. Novi penal za domaće u 84. minuti i Besara opet siguran, da bi i gosti u 88. minuti dobili penal, a realizovao ga je Danielson.

Ostalo je tako do kraja 4:3, a Adi Nalić je igrao do 67. minute kada ga je zamijenio Jusef Erabi, 19-godišnji švedski napadač.

Nakon ove utakmice Djurgarden i Hammarby imaju po 10 bodova i nalaze se na sedmom i osmom mjestu. U devetom kolu će Nalić i ekipa gostovati kod Goteborga, dok će Radetinac i Djurgarden ugostiti Mjallby.

Allsvenskan, 8. kolo:

Hammarby - Djurgarden 4:3 (Besara 34' (P), 84' (P), Andjei 45+4', Mikkelsen 56'; Kurtulus 50' (AG), Radetinac 63', Danielsson 88' (P)) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti