Hamšik: Bili smo očajni, ali nešto smo i naučili

Napoli lako pao u Londonu

Hamšik: Bili smo očajni, ali nešto smo i naučili

Edmir Škorić
Teme:

Očajno izdanje pružili su nogometaši Napoljia u gostima kod Arsenala u drugom kolu grupe F Lige prvaka.

Napoli je u prvom kolu savladao Borussiju Dortmund, no ni upola toga Italijani nisu prikazali na Emiratesu, gdje je Arsenal pogocima Mesuta Özila iz osme, odnosno Olivera Girouda iz 15. minute.

"Jako rano je Arsenal riješio pitanje pobjednika i bili smo jako loši. U ovakvim utakmicama ne možemo nekome pokloniti da tako lako igra 15 minuta. Oni su postigli dva gola i dobili su samopouzdanje", rekao je slovački reprezentativac i veznjak Napolija Marek Hamšik za Sky Sport Italiju.

Zbog povrede bedrenog mišića desne noge utakmicu s Arsenalom propustio je Gonzalo Higuain, argentinski napadač koji igra u životnoj formi od dolaska iz Real Madrida krajem ljeta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Higuain je važan igrač, ali imamo i druge igrače koji su tu da popune mjesto i definitivno smo morali biti puno bolji. Svakako možemo naučiti iz ovoga. Arsenal je večeras zaslužio pobjedu, a mi moramo nastaviti naporno da radimo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.