Hamšik je već požalio što je otišao u Kinu: Nikada se nisam našao u ovakvoj situaciji
Hamšik je proveo 12 godina u Napoliju

Slovak se već našao u problemima

Hamšik je već požalio što je otišao u Kinu: Nikada se nisam našao u ovakvoj situaciji

S. Pašalić

Marek Hamšik je u februaru ove godine napustio Napoli i prešao u kineski Dalian Yifang.

Hamšik se nije pojavio čak ni na klupi u utakmici koju je njegov tim izgubio na gostovanju kod ekipe Bejing Guoan sa 4:1.

31-godišnji Hamšik u šest nastupa koliko je upisao za ovaj tim još uvijek nije postigao gol niti upisao asistenciju i sada je priznao da se nikada do sada još nije našao u ovakvoj situaciji.

"Nisam posebno zadovoljan svojim nastupima. Uvijek sam se trudio da pomognem timu, ali ranije nisam naišao na ovakvu situaciju", izjavio je Hamšik.

"Postoje velike razlike između kineskog i evropskog nogometa, ali pokušat ću to prevladati i prilagoditi se"

"Mnogo puta želim komunicirati sa svojim saigračima, na primjer na terenu, ali zbog jezika ne mogu, tako da mogu koristiti samo gestikulacije"

"Svako u Dalianu ima prostora za napredak, uključujući i mene. Lojalnost je vrlo važna pa ću definitivno dati sve od sebe", zaključio je bivši igrač Napolija.

Hamšik se na emotivan način oprostio od navijača Napolija

"Kao prvo, moram se izviniti navijačima: Želio sam, nadao se i sanjao o oproštaju pred vašim aplauzom", napisao je Hamšik, pa nastavio:

"Uvijek ste me podržavali i voljeli bez obzira na sve, u lijepim i u teškim mometima. Uvijek ću vam biti zahvalan zbog toga... Napoli - istetovirao sam ga na svojoj koži, baš kao i Kup Italije koji smo osvojili nakon 25 godina. Nemoguće je zaboraviti tu proslavu. Nemoguće je zaboraviti momenat kada sam oborio Bruscolottijev record ili momenat kada sam oborio Maradonin rekord... Jako sam ponosan. Ovdje u Napulju se rodilo moje troje djece. Volim vas i ovaj grad ću voljeti zauvijek".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi