Marek Hamšik novi igrač kineskog Dalian Yifanga!
Slovački fudbaler odlazi kao velika legenda. Postao je igrač sa najvećim brojem nastupa i najviše postignutih golova u historiji kluba (Foto: EPA)

Potvrđen transfer

Marek Hamšik novi igrač kineskog Dalian Yifanga! · Zvanično

M. Šljivak

Slovački fudbaler Marek Hamšik novi je igrač kineskog Dalian Yifanga.

Ono što se danima pisalo danas je dobilo i zvaničnu potvrdu od Napolija koji se na zvaničnoj strnici oprostio od ovog fudbalera.

"Napoli se zahvaljuje Mareku Hamšiku za 12 prekrasnih godina, koje je obilježila velika posvećenost i duboka osjećanja za Napolijev dres. Marek je čovjek koji je davao dosta klubu u ljudskom i sportskom smislu. Kapiten, primjer i čovjek kojeg će Napoli zauvijek voljeti i koji će ostati upisan u hostoriji kluba", stoji u oproštanoj poruci kluba.

Napoli će od transfera slovačkog fudbalera u Kinu zaraditi 20 miliona eura, a sa klubom je osvojio dvije titule Kupa Italije, te jedan trofej Superkupa u 12 godina.

Slovak odigrao preko 500 utakmica za klub

Marek Hamšik je apsolutna legenda Napolija.

U ovaj klub je stigao davne 2007. godine. Postao je igrač u timu sa San Paola, a odlazi sa cifrom od 520 utakmica i 121 pogotka (oboje su rekordi).

Jedino za čime može žaliti je činjenica da nikada nije uspio osvojiti šampionsku titulu, mada je u nekoliko navrata Napoli bio veoma blizu trofeja.

Ipak, čudno je svakako da je odlučio otići usred sezone. Napoli još uvijek ima šansu za osvajanje naslova prvaka, ali vrlo vjerovatno da se i on zasitio italijanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Kini će za tri godine zaraditi zaista ogromnu cifru, a interesantno je svakako da je prije samo nekoliko dana jednu ponudu iz ove zemlje odbio.

Za njegove usluge bio je zainteresovan Guangzhou Evergrande. Hamšik ih je odbio, ali nekoliko dana kasnije je odlučio da ode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi