"Hamšik je otišao iz Napolija jer je znao da im treba igrač kao Miralem Pjanić"

Oglasio se bivši trener Di Marzio

"Hamšik je otišao iz Napolija jer je znao da im treba igrač kao Miralem Pjanić"

E. Čaušević

Bivši italijanski trener Gianni Di Marzio žestoko je kritikovao Napoli zbog loše odrađenih prelaznih rokova ove sezone.

Gianni Di Marzio je otac poznatog italijanskog novinara Gianluce Di Marzija, a nekada je uspješno radio kao trener na Apeninima u skoro svim rangovima italijanskog fudbala.

Nije tajna da je Di Marzio veliki navijač Napolija u kojem je radio kao trener prije više od 30 godina, a sada se često oglašava u medijima i komentariše igru kluba iz Napulja.

Napoli ni ove sezone nije uspio da zaustavi dominaciju Juventusa, a Di Marzio vjeruje da zna u čemu je problem. Nakon što je Napoli prodao Jorginha u Chelsea nije doveo igrača koji će kreirati igru ovog tima kao što je to bio Jorginho.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nakon Jorginha nisu uspjeli da nađu igrača koji može da organizuje napade i kreira šanse. To su fudbaleri poput Miralema Pjanića. Napoli je trebao pronaći nekog Pjanića. Hamšik je to znao i zbog toga je otišao iz kluba. Allan je defanzivac, a Fabian previše ofanzivan. Jedini koji se uklapa u to je Diawara, ali njemu fali kvalitet", rekao je Di Marzio.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi