NK Čelik predstavio novo, itekako zanimljivo ime
FOTO: NK Čelik

Zeničani sezonu otvaraju gostovanjem u Olovu

NK Čelik predstavio novo, itekako zanimljivo ime

Samir Mlaćo

NK Čelik je danas predstavio novo ime.

Naime, u Zenicu je stigao Hamza Bronja koji je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica i 'osvojio' stručni štab Zeničana.

Radi se o ofanzivcu koji ima tek 18 godina, a rođen je u Novom Pazaru.

"Osamnaestogodišni Hamza Bronja potpisao je ugovor s našim klubom i zvanično postao novi igrač Čelika!

Hamza Bronja rođen je 27. augusta 2004. godine u Novom Pazaru. Ovaj centralni napadač u dosadašnjoj karijeri nastupao je za kadete FK Spartak iz Subotice, nakon čega sredinom 2021. godine prelazi u redove austrijskog GAK-a s kojim je naš klub u februaru odigrao prijateljski susret. U Grazu je nastupao za juniorsku selekciju ovog kluba, te za drugu seniorsku ekipu koja se takmičila u nižem rangu takmičenja.

Početkom ove godine vraća se u FK Novi Pazar, gdje kao najveći talenat dobija priliku kao junior zaigrati za seniorski tim Novog Pazara. Tako upisuje dva nastupa, prvi protiv TSC Bačke Topole, a drugi na stadionu Rajko Mitić pred oko 35.000 navijača protiv Crvene Zvezde.

S našim klubom trenirao je od početka pripremnog procesa, a u subotu na trening utakmici između “žutih” i “crnih” postigao je 2 pogotka i 1 asistenciju, te pokazao izuzetne nogometne vještine.

Oglasi

Bronji želimo puno sreće u crno-crvenom dresu i želimo mu dobrodošlicu u našu porodicu!", istakli su iz NK Čelik.

Podsjetimo, Čelik će od nove sezone nastupati u Prvoj ligi FBiH, drugom rangu bh. nogometa.

Žrijeb za novu sezonu drugog ranga bh. fudbala održan je jučer u prostorijama hotela Holiday u Sarajevu, a nakon izvlačenja takmičarskih brojeva saznali smo i parove prvog kola.

U bubnju su se našli klubovi Čelik, Sloboda, Bratstvo, Budućnost, Gornji Rahić, Goražde, Jedinstvo, Mladost, Gradina, Radnik, Rudar, BFK Simm Bau, Stupčanica, Tomislav, TOŠK i Zvijezda.

Voljom žrijeba u prvom kolu igrat će:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloboda - Rudar
Jedinstvo - Simm Bau
Budućnost - TOŠK
Gradina - Bratstvo
Zvijezda - Tomislav
Stupčanica - Čelik
Radnik - Gornji Rahić
Mladost - Goražde

Takmičarska sezona 2023/2024 Prve lige Federacije BiH počinje 12/13.08.2023. godine.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi