Hamza Gasal otputovao u Finsku na operaciju, pauzirat će duži period

Ofanzivac Plavih odavno povrijeđen

Hamza Gasal otputovao u Finsku na operaciju, pauzirat će duži period

E. Škorić

Mladi ofanzivac Željezničara Hamza Gasal otputovao je u Finsku gdje će biti operisan i pauzirat će oko četiri mjeseca.

Zimsku pauzu Gasal je iskoristio za odlazak na operativni zahvat, tako da bi se mogao oporaviti tokom drugog dijela sezone i ponovo zaigrati.

"Hamza Gasal će nakon učinjene kompletne dijagnostike te konsultacija sa vodećim stručnjacima u oblasti sportskih povreda biti podvrgnut operativnom liječenju rupture proksimalne tetive rectusa femorisa lijeve natkoljenice. Operativni tretman je planiran da se obavi u utorak kod dr. Lasse Lempainena, u finskom gradu Turku. Očekivani oporavak je oko četiri mjeseca", objavio je danas FK Željezničar.

Gasal je ove sezone odigrao samo sedam utakmica u Premijer ligi i postigao je tri gola. Iz Akademije Sarajeva došao je na Grbavicu 2019. godine i vrlo brzo postao važan član seniorskog tima Plavih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladi bh. reprezentativac je posljednji put igrao 31. avgusta u pobjedi na Posušjem, te je od tada izvan terena.

Zbog povreda je propustio duele sa Igmanom, Sobodom, Slogom, Leotarom, Zrinjskim, Širokim, Veležom, Tuzlom, Borcem i ovaj posljednji s Posušjem na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647010875
Pa sto ne ode odma bio bi spreman za pocetak polusezone ccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi