Jedan od njih 130: Sa Grbavice u veliki Bešiktaš!

Iznenađujući transfer

Jedan od njih 130: Sa Grbavice u veliki Bešiktaš!

Admin Čaušević

FK Željezničar je oduvijek bio rasadnik za fudbalske talente, a pokazuje to i transfer koji će biti ozvaničen uskoro. Jedan od najtalentovanijih omladinaca Plavih će karijeru nastaviti u Bešiktašu.

Napadač Hamza Jaganjac je ove sezone za juniorsku selekciju Željezničara skupio tri nastupa, a ugovor sa Plavim je raskinuo početkom oktobra i tada se najavio njegov odlazak u inostranstvo.

Još u augustu je bio u kampu Bešiktaša gdje je organizovana proba za odabrane talente, a prema informacijama iz Turske od 130 omladinaca samo je Jaganjac uspio proći tzv. fudbalsku audiciju.

Jaganjac već neko vrijeme i trenira sa omladincima Bešiktaša poslije čega se očekuje da potpiše i ugovor te povremeno bude priključen i prvom timu.

Turski mediji kao glavni razlog zašto je dečko rođen 2004. godine izabrao Bešiktaš su simpatije koje gaji prema toj zemlji.

Ovaj 18-godišnjak visok 193 cm je u prošloj sezoni dobio priliku i da igra za prvi tim Željezničara. Upisao je nastupe protiv Sarajeva te Rudar Bile u Kupu kada je postigao i gol.

Oglasi

Mladi Sarajlija je do sada bio i standardan član omladinskih selekcija BiH, a interesantno da nije nastupio za U19 selekciju u kvalifkacijama za Euro.

Jaganjac je samo jedan u nizu brojnih talenata koji su prve fudbalske korake napravili na Grbavici, a svoj fudbalski hljeb su počeli zarađivati u inostranstvu.

Ne tako davno još jedan veliki bh. talenat je potpisao za Bešiktaš, riječ je o Ajdinu Hasiću koji je jedno vrijeme bio plan prvog tima, a od ove sezone igra u Goztepeu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, posljednjih godina Turska postaje obećana zemlja za fudbalere iz BiH pa i možda nije iznenađenje zašto je Jaganjac izabrao upravo Bešiktaš.

Tarik Hodžić, Elvir Bolić, Elvir Baljić, Edin Višća samo su neki od fudblera iz BiH koji su ostavili neizbriv trag u turskom fudbalu. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BetonskiMozgovi
Da si bilo gdje drugo otišao umjesto te Turske, inače je odskočna daska za sve naše igrače. A svakako nek ti je sa srećom..
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi