Hamzabegović potpisao za Rudar Prijedor

Iz Prve lige FBiH u Prvu ligu RS

Hamzabegović potpisao za Rudar Prijedor

Dvadesetsedmogodišnji golman Mirza Hamzabegović novi je član Rudar Prijedora.

Iako se nakon napuštanja Sloge povezivao sa prelaskom u Slobodu, od toga neće biti ništa, budući da je Hamzabegović danas potpisao vjernost prvoligašu iz Republike Srpske.

Prema ugovoru, Hamzabegović bi se u Rudaru trebao zadržati u narednih šest mjeseci, no postoji mogućnost i da se saradnja produži ukoliko prijedorski tim izbori plasman u Premijer ligu BiH.

Kroz dosadašnju fudbalsku karijeru Hamzabegović je pored Sloge još branio boje Slobode, Bratstva, Jedinstva, Pogrmeča, Novalje, te malteške Birkirkare.

Inače, Rudar se u Prvoj ligi Republike Srpske trenutno nalazi na vodećoj poziciji sa dva boda više u odnosu na prateću Zvijezdu 09.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi