Hamzabegović 'zaključao' gol: Želimo u Premijer ligu BiH

Visoke ambicije Prijedorčana

Hamzabegović 'zaključao' gol: Želimo u Premijer ligu BiH

Rudar Prijedor u ovoj sezoni jedan je od najozbiljinijih kandidata za plasman u Premijer ligu BiH.

Prijedorčani namjeravaju nakon pet godina da se vrate u elitu, čemu u prilog svakako idu i ambicije po pitanju infrastrukture, kao i sami rezultati. U dosad odigranih pet utakmica osvojili su 13 bodova i pritom niti jednom primili gol, za što ponajveće zasluge pripadaju golmanu Mirzi Hamzabegoviću koji je doslovno zaključao svoju mrežu.

U svih 450 minuta Hamzabegović je nesavladan, čime je još jednom potvrdio kako nema premca u 1. ligi Republike Srpske, a to svakako ulijeva samopouzdanje i cijeloj ekipi.

"Stvarno sam prezadovoljan svojom formom, idu nas i rezultati, što je bitno. No, ne želim sebe sada nešto posebno izdvajati jer u suštini je ekipa zaslužna za ovaj rezultat. Mi moramo nastaviti i dalje da kvalitetno radimo kako bismo se vratili tamo gdje pripadamo", kaže Hamzabegović za SportSport.ba.

Ističe kako ovo, ipak, nije njegov rekord među stativama.

"Rekord sam ostvario u 1. ligi FBiH braneći mrežu Jedinstva. Tada nisam gol primio 770 minuta, to je više od devet utakmica..."

Biranim riječima govori o klupskom rukovodstvu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Na čelu Rudara su vrlo ozbiljni ljudi koji imaju samo jedan cilj, a to je da vrate Rudar u Premijer ligu. Sve misli su usmjerene ka tome. Radi se polako i na infrastrukturi, dovedeno je i dosta novih fudbalera, što je na kraju za rezultat dalo da imamo gol razliku 10:0. Uz Krupu smo najozbiljniji kandidati."

Hamzabegović je na gol Rudara stao u januaru 2018. godine. Prethodno je branio za Tuzla City, Slobodau, Bratstvo, Jedinstvo, Podgrmeč, maltešku Birkirkaru...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi