Kako se postižu pogotci: Pitajte nogometaše u Prvoj ligi RS

Veoma efikasno kolo

Kako se postižu pogotci: Pitajte nogometaše u Prvoj ligi RS

S. Mlaćo

U Prvoj ligi RS odigrana su četiri susreta petog kola. Strijelci su bili veoma raspoloženi pa smo u četiri susreta vidjeli čak 19 pogodaka, skoro pet po meču.

Najefikasniji meč vidjela je publika u Krupi gdje je Krupa sa 7:3 savladala Podrinje. Gosti su prvi poveli pogotkom Dejana Vučića, ali do kraja prvog poluvremena četiri pogotka domaćeg tima. Mrežu Boriše Bodiroge pogađali su Lukić, Filipović, Miketek i Mandić.

U nastavku opet golijada. Na 5:1 povisio je Blažević, da bi za 5:2 pogodio Klasanović.

Nisu domaći na tome stali, pa u 60. minuti za 6:2 pogađa Nikolić. Do kraja je za goste pogodio Đokić, a za domaće u 88. minuti po drugi put danas Nikolić.

Rudar je bio siguran na svom stadionu protiv Kozare. Domaće je u vodstvo doveo Jaćimović, na 2:0 je povisio Burazor, a konačnih 3:0 postavio Kalesić. Treba istaći da su je u 27. minuti penal za domaće imao Burazor, no nije pogodio.

Domaći su slavili i u duelu Željezničar Sport Teama i Jedinstva iz Brčkog. Bilo je 2:0. Strijelci za Banjalučane bili su Igor Kuzmanović i Stefan Kršić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Tekstilac i Slavija su podijelili bodove (2:2). Gosti su nakon prvog poluvremena vodili 2:0. Strijelci su bili Popovac i Bjeloš, te se činilo da će tri boda put Istočnog Sarajeva.

Ipak, u drugom dijelu bolja igra domaćina. Najprije u 56. minuti Stupar smanjuje na 1:2, da bi u 90. sa 11 metara pogodio Dragan Jolović.

Top Komentari

AjdinVL
Pogotci?! :/
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti