Handžić o povratku u Sarajevo: Teško, ali ne i nemoguće

Napušta redove Rijeke

Handžić o povratku u Sarajevo: Teško, ali ne i nemoguće

Bh. napadač Haris Handžić (26) nije u planovima Rijeke za proljetni dio sezone u HNL-u. 

Rijeka je odlukom Matjaža Keka produžila Handžiću odmor kako bi mogao pronaći odgovarajući angažman, a ovaj bivši napadač Sarajeva ne skriva da ima nekoliko opcija i u narednim danima trebao bi riješiti pitanje nove sredine. 

"Moj ugovor sa Rijekom važi još godinu i pol dana, no obzirom  da nisam u planovima, već me kontaktiralo nekoliko klubova. I moja želja je bila da promijenim sredinu. Nije mi cilj da sjedim na klupi i u narednim danima bi se trebalo riješiti nešto", kazao je Handžić u razgovoru za SportSport.ba. 

Handžić je na Rujevicu stigao u ljetnom prijelaznom roku iz ruske Ufe, ali za vrijeme provedeno u klubu se nije naigrao. 

"Ne kajem se, stvarno, što sam došao u Rijeku. Ovo je jedan odličan klub koji ima izvanredne uslove. Ljudi u klubu su bili dosta korektni prema meni, ali nažalost sa trenerom nisam našao zajednički jezik", dodaje Handžić. 

U kuloarima se spominje da bi se Handžić mogao vratiti i u klub u kojem je ponikao - FK Sarajevo. Takvo nešto je, kako kaže Handžić, teško za očekivati, ali nije nemoguće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Teško je očekivati da ću se vratiti u Sarajevo, jer stvarno postoje trenutno dobre opcije za inostranstvo. Ipak, u životu je sve moguće i nikada ne treba isključiti nijednu opciju. Sarajevo je moj klub, tu sam ponikao", riječi su Handžića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Protekle jeseni Handžić je tek osam puta ulazio na teren, a pritom nije postigao niti jedan gol. U dosadašnjoj karijeri je pored Rijeke i Sarajeva igrao još za Ufu, Borac, Vaduz, Rudar Prijedor, Velež i Lech iz Poznana. Bio je također i "A" reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi