Šef stručnog štaba FK Sarajevo

Janjoš: Tražimo u svakoj liniji po jedno pojačanje

Samir Mlaćo

Mehmed Janjoš, šef stručnog štaba FK Sarajevo, danas je izvršio prozivku nogometaša za drugi dio sezone. 

Janjoš je na raspolaganju imao sve igrače, osim Marka Ćetkovića koji je sporazumno raskinuo saradnju, te Nermina Crnkića koji će se timu priključiti do kraja sedmice.

Iskusni stručnjak je mnogobrojnim medijima govorio o planu priprema, igračkom kadru, te mogućim pojačanjima.

"Kao što znate danas će se izvršiti prozivka, a jedino će kasniti Crnkić koji će doći sutra. Prva tri dana ćemo iskoristiti za ljekarske preglede i testiranja, a od ponedjeljka počinjemo raditi sa dva treninga. Već u subotu 21. januara ekipa ide u Čitluk i ostaje do 29., a 25. igramo sa Brotnjom, te 28. sa Veležom. Vi ste dobili imena protivnika u Antaliji, a onda se vraćamo u Sarajevo, te ćemo tražiti generalnu probu za 19. februar", istakao je Janjoš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče pojačanja, moram naglasiti da je stručni štab tražio pojačanja, u svakoj liniji po jednog igrača, ali do ovog momenta klub nije u mogućnosti da nam odgovori tim zahtjevima, a što ne znači da neće u dogledno vrijeme. Priključili smo tri igrača iz naše Akademije koja će ravnopravno konkurisati i želja nam je da jednostavno što više mladih igrača afirmišemo, ali nijednog momenta nećemo zanemariti rezultat. Fudbalski klub Sarajevo ima jasan cilj, a to je izlazak u Evropu i fudbalski klub Sarajevo treba i mora da je stalno okrenut prema Evropi", dodao je Janjoš.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti