Handžić i Uzelac blizu pronalaska novog kluba u Premijer ligi

Poznata lica

Handžić i Uzelac blizu pronalaska novog kluba u Premijer ligi

Admin Čaušević

Za klubove u Premijer ligi je normalna pojava da dovode igrače iako je sezona u odmakloj fazi. 

Haris Handžić i Dejan Uzelac su dugogodišnja poznata lica sa premijerligaških terena i trenutno su bez angažmana. Kako su imali slobodne papire prije 12. augusta mogu potpisati tokom sezone.

Prema informacijama potvrđenim za SportSport.ba iskusni napadač i defanzivac bi se uskoro trebali priključiti ekipi Leotara koju je nedavno preuzeo Marko Maksimović.

Trebinjci se nalaze na dnu tabele sa svega sedam bodova iz 10 utakmica i jasno je da su ekipi potrebna pojačanja ukoliko žele ostati u ligi.

Handžić je provjereno premijerligaško ime. Osvojio je nekoliko tituala prvaka BiH, a svojevremeno je igrao za vodeće klubove prvenstva poput Sarajeva, Zrinjskog i Borca.

Iskusni napadač je posljednji premijerligaški angažman imao u Radniku za kojeg je nastupao prošle sezone. Prije toga je imao kratku avanturu u Libanonu u ekipi Al-Aheda.

S druge strane Uzelac je nedavno bio na probi u Sarajevu gdje nije zadovoljio pa će imati novi pokušaj na samom jugu naše zemlje.

Maksimović je u Uzelca trenirao kada je Borac uzeo šampionsku titulu u sezoni 2020/21 te je itekako upoznat sa igračkim sposbnostima iskusnog defanzivca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Leotar je u seriji od tri meča bez trijumfa. Seriju poraza Trebinjci će pokušati prekuniti danas protiv Slobode što će ujedno biti i debitantski meč za novog trenera Maksimovića.

Međutim, već sada je jasno da je pred najmlađim trenerom sa šampionskom titulom BiH mnogo posla kako bi Leotar zadržao u društvu najboljih. 

Top Komentari

SarajFK
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA
1 3
SamoSiroki
Super.. Svaka čast
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi