Hannover odbio Van Persieja zbog transfer politike

Nijemci se predomislili

Hannover odbio Van Persieja zbog transfer politike

Holandski napadač Robin van Persie bio je na pragu da po prvi put u karijeri zaigra u Bundesligi. 

U posljednjim satima prijelaznog roka Van Persie se bio skoro dogovorio sa Hannoverom, međutim potencijalni transfer je, kako navode njemački mediji, propao u posljednji čas.

Određeni članovi rukovodstva Hannovera su navodno 'stopirali' transfer jer su procijenili kako je Van Persie prestar, te da kao takav nije isplativo rješenje. S druge strane, kao idealna opcija za napad je označen Anthony Ujah (26) iz Liaoninga, što je potvrdio i menadžer njemačkog kluba Heldt.

"U narednim mjesecima ćemo ponovo raditi na dovođenju Ujaha", rekao je Heldt za sportski list Bild. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tokom prijelaznog roka za Van Persieja se interesovao i Feyenoord, u kojem je svojedobno nastupao do 2004. godine kada je prešao u Arsenal. U Londonu je proveo osam godina prije transfera u Manchester United, da bi se 2015. godine skrasio u Fenerbahčeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi