Od sramote je navijač sakrio lice, ali ono što je uradio proganjat će ga zauvijek

Ubio je nedužnog čovjeka

Od sramote je navijač sakrio lice, ali ono što je uradio proganjat će ga zauvijek

E. Škorić

Rivalstvo među nogometnim navijačima nekada ode predaleko, pa je smrtno stradao jedan navijač Herthe, dok je drugi, navijač Hanse Rostock, osuđen danas na zatvorsku kaznu.

25-godišnji navijač iz Rostocka, Brandon H., navijača Herthe je žestoko udario šakom, pa je ovaj pao na tlo, udario glavom i od posljedica toga kasnije preminuo u bolnici. Radi se o navijaču Michaelu R. koji je imao 55 godina.

Do incidenta je došlo 19. maja 2022. godine nakon jedne svađe nakon utakmice na Olimpijskom stadionu u Berlinu, kada je Hertha ispala iz Kupa od HSV-a.

Tada je Michael išao pješke kući, dok je navijač Hanse bio suvozač u Mercedesu E-klase. Tada je "uzrujan i ljut" iz Mercedesa izašao Brandon H. i nakon svađe udario Michaela, naravno ni ne sluteći da će to biti pogubnu za navijača berlinskog kluba.

Brandon (25) je u Berlinu osuđen na 3,5 godine zatvorske kazne.

25-godišnjak je na sudu priznao da je navijača Herthe udario šakom u lice, a u njegovu odbranu je rečeno da je bila riječ o "samoodbrani".

Okružni sud u Berlinu proglasio je navijača Herthe krivim za tjelesne povrede koje su rezultirale smrću. Uz to, ožalošćenima treba isplatiti 10.000 eura. Navijači Herthe su bijesni i na Twitteru su iskazali nezadovoljstvo sa "malom" kaznom koju je dobio navijač tima iz Rostocka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Njemačkoj ovo nije jedini slučaj napada na navijače drugog kluba, ali ipak rijetki završe na ovako tragičan način, zbog čega će pristalica Hanse narednih 3,5 godine ležati iza rešetaka.

Ostaje dilema da li je možda preblaga kazna ili je adekvatna za izazvanu smrt čovjeka koji je navijao za Herthu iz Berlina...

Top Komentari

Patrice77
Njemacka me sve vise iznenadjuje.. cuj 3.5 godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti