Duljević ušao i iskoristio šansu, Vasilj zaključao mrežu St. Paulija, a Fejzić Eintrachta

Utakmice u Cvajti

Duljević ušao i iskoristio šansu, Vasilj zaključao mrežu St. Paulija, a Fejzić Eintrachta

Eldar Ganibegović

U Zenici je počelo okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine pred utakmice s Islandom i Slovačkom, a na dobar način danas su formu tempirali Zmajevi u njemačkoj Cvajti. 

U okviru 25. kola 2. Bundeslige Hansa je u Rostocku doživjela težak poraz od Fortune iz Dusseldorfa, bilo je 2:5.

Kownacki, Hennings i Zimmermann su pogađali za 0:3 do odlaska na odmor, da bi Zimmermann drugim golom u 49. minuti povisio na 0:4.

Proger je smanjio na 1:4 u 57. minuti. U igru umjesto Ingelssona u 75. minuti ulazi Duljević i odmah je iskoristio svoju šansu jer je četiri minute kasnije asistirao Schumacheru koji pogađa za 2:4.

Ipak, više od toga Hansa nije mogla. Do kraja su gosti samo postigli još jedan pogodak, a strijelac je bio Klarer u 82. minuti.

Na Hardwaldstadionu St. Pauli je deklasirao domaći Sandhausen s 0:5. Pogađali su Saliakas, Daschner, Afolayan i Irvine u prvom, te ponovo Irvine u drugom poluvremenu.

Oglasi

Bh. golman Nikola Vasilj tako je sačuvao svoju mrežu netaknutom, a kod domaće ekipe je od 65. minute nastupio Dario Đumić umjesto Kutucua.

Poslije ovih utakmica St. Pauli je peti s 41 poenom s osam bodova zaostatka za HSV-om koji je na trećoj poziciji koja vodi u play-off za Bundesligu. 

Duljević je sa svojom Hansom na pretposljednjem, 17. mjestu i do kraja ih očekuje teška borba za ostanak u ligi. Imaju 25 bodova, koliko i Arminia, kao i Eintracht Braunschweig koji je s 1:0 savladao Hannover. Na tom meču je mrežu sačuvao Jasmin Fejzić koji je i kapiten Eintrachta. 

Na dnu je s 21 bodom danas deklasirani Sandhausen i naš Dario Đumić. Ovaj tim ima 21 bod i još uvijek su u igri za ostanak.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Druga Bundesliga, 25. kolo:

Hansa - Fortuna 2:5
Sandhausen - St. Pauli 0:5
Eintracht Braunschweig - Hannover 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi