Hansen koban za Mađare, Španci bolji od Šveđana

Evropsko rukometno prvenstvo

Hansen koban za Mađare, Španci bolji od Šveđana

Edmir Škorić

Rukometaši Danske i Španije slavili su očekivano pobjede u mečevima trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Danska je pokazala još jednom da je jedan od glavnih favorita za zlato. Danci su razbili Mađarsku sa 30:22.

Ovo je za bivše evropske prvake treća pobjeda i prenose četiri boda u drugi krug. Mikkel Hansen je predvodio Dansku sa devet pogodaka.

Mađarska kao trećeplasirani tim ništa ne prenosi, a dalje je iz grupe D prošla i Rusija, koja prenosi dva boda.

Danci su pitanje pobjednika u večerašnjem susretu riješili za pola sata igre, kada su vodili 18:10.

Španski rukometaši zaključili su pobjedom prvi dio Eura. Oni su sa 24:22 savladali Švedsku i kao prvi tim iz grupe C prolaze dalje, te prenose četiri boda. Poražena Švedska s dva boda prolazi dalje, no bez prenesenih bodova.

Rivera je bio najbolji igrač Furije sa devet golova iz 11 pokušaj, dok je Perez sakupio 15 odbrana. Na drugoj strani Jakobsson i Ostlund postigli su po četiri gola. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti