Hrabri Crnogorci skupo prodali kožu Dancima

Namučili jednu od najboljih selekcija na svijetu

Hrabri Crnogorci skupo prodali kožu Dancima

Reprezentacija Crne Gore je u sklopu 2. kola grupe D poražena od Danske, koja je slavila mnogo teže od očekivanog. Iako su Crnogorci na poluvremenu imali vodstvo i bili blizu velikog podviga, iskusniji tim je na kraju slavio sa 30:28.

Početak utakmice protekao je u rezultatskom egalu, a Crnogorci su vrlo dobro parirali favorizovanom protivniku. Igrao se 19. minut kada je Crna Gora prvi put stekla prednost od dva razlike (11:9) koju su, suprotno svim očekivanjima, uspjeli zadržati do kraja prvog poluvremena, te na odmor otići sa prednošću od 16:14.

Danska je na startu drugog poluvremena ubacila u brzinu više, i serijom 5:1 stigli do vodstva od 19:17. Crnogorci se nisu predavali niti dozvoljavali Danskoj da se odlijepi, pa je meč do samog kraja bio izuzetno neizvjestan.

Na kraju je ipak presudio kvalitet i iskustvo Danske, čiji su rukometaši proslavili pobjedu rezultatom 30:28.

Najefikasniji igrač Danske bio je Eggert sa šest pogodaka, dok su Christiansen, Toft Hansen i Hansen dodali po četiri. U redovima reprezentacije Crne Gore prednjačio je Grbović sa sedam pogodaka bez promašaja iz igre, dok su Vujović, Ševaljević i Borozan postigli po četiri pogotka.

Za Dansku je ovo bila druga pobjeda u grupi D, a za Crnu Goru drugi poraz. Crnogorci svoju posljednju utakmici u ovoj grupi igraju protiv Rusijom, protiv koje će tražiti plasman u drugi krug, gdje su se Danci već plasirali.

Evropsko prvenstvo, Grupa D, 2. kolo:

Danska - Crna Gora 30:28 (14:16)

Danska: Landin Jacobsen, Moller, Lynggaard, Christiansen 4, Mensah 2, Mortensen, Eggert 6, Lauge Schmidt 1, Noddesbo 2, Svan Hansen 2, Lindberg 1, Mollgaard Jensen 2, Toft Hansen 4, Mikkel Hansen 4, Damgaard Nielsen 2, Balling Christensen.

Crna Gora: Mijatović, Mijušković, Ristanović, Leković, Melić 1, Milasević, Cavor 3, Anđelić 1, Radović, Vujović, Kankaras 1, Ševaljević 4, Petričević 1, Borozan 4, Grbović 7, Lipovina 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti