Hansen u posljednjoj sekundi za pobjedu Danske nad Katarom
Foto: EPA

Odličan otpor Katara

Hansen u posljednjoj sekundi za pobjedu Danske nad Katarom

Midhat Šljivak

Rukometaši Danske pobijedili su Katar 26:25 u susretu grupe A na Olimpijskom turniru u Riju.

Katar je odlično ušao u meč. Koristili su svaku šansu da kazne greške Danaca, te su u 17. minuti prvog poluvremena imali četiri gola prednosti, 10:7.

Ipak, Danska je do kraja prvog poluvremena dodala gas. Uspjeli su u jednom trenutku i povesti, ali se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 14:14.

Nastavak donosi bolju igru Danske. Imali su konstantno dva ili tri gola prednosti, ali Katar serijom od 4:0 na dvije minute prije kraja ponovo stiže do vodstva, 25:24.

Larsen je potom izjednačio na 25:25, Katar je izgubio loptu, a Mikkel Hansen u posljednjoj sekundi pogađa za pobjedu Danske 26:25.

Lasse Svan je predvodio Dance sa sedam golova, dok je isti broj golova na drugoj strani postigao Žarko Marković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi