Hansi Flick ne može da vjeruje da je Bayern ispao iz Kupa: Šok i razočarenje...
Foto - EPA

Trener nije zadovoljan

Hansi Flick ne može da vjeruje da je Bayern ispao iz Kupa: Šok i razočarenje...

M. Šljivak

Minhenski Bayern ispao je iz njemačkog Kupa.

Bavarski velikan je na opšte iznenađenje svih poražen od Kiela nakon penala rezultatom 6:5 (2:2), a ponovo je odbrana bavarskog velikana igrala zaista očajno.

Naravno, veliki je šok za Bayern ispadanje u šesnaestini finala Kupa i to je nešto na što nisu navikli. Posljednji put su u ovoj fazi ispali prije više od 20 godina.

Trener Hansi Flick je naravno razočaran.

"Ovo je za nas pravi šok. Veoma smo razočarani. Njihov prvi gol je precrtan kao oni koje primamo u posljednjih nekoliko utakmica. Ne branimo dobro te situacije, dok kod drugog gola nismo imali dovoljno defanzivaca i čovjek je ostao otkriven. Moramo imati bolju defanzivnu kompaktnost, raditi veći pritisak na čovjeka sa loptom i osiguravati zadnji red. Moramo preći preko ovog poraza i nastaviti sa radom", rekao je Flick.

Marca Rocu, koji je promašio penal ne smatra krivim za ispadanjem.

"Ne vjerujem da će ga iko kriviti. Takva je penal serija. Zajedno smo u ovom, podržat ćemo ga i nema niko ništa protiv njega", dodao je Flick.

Bayern će tako ostati bez trofeja u Kupu, ali do kraja sezone će se boriti za osvajanje Bundeslige, Lige prvaka, te klupskog prvenstva svijeta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi