Senzacija u Njemačkoj: Kiel izbacio Bayern iz DFB Kupa!
Foto - EPA

DFB Pokal

Senzacija u Njemačkoj: Kiel izbacio Bayern iz DFB Kupa!

M. Šljivak

Minhenski Bayern ispao je iz DFB Kupa nakon što je večeras nakon penala poražen od Holstein Kiela rezultatom 6:5 (2:2).

Bavarci su dobro ušli u meč. Zabili su već u 14. minuti preko Gnabryja i došli su do vodstva od 0:1. Gnabry je bio u ofsajdu, ali VAR-a u večerašnjem meču nije bilo.

Nije se Kiel predavao protiv velikana i u 37. minuti su šokirali Bayern. Dehm je dugom loptom izbacio odbranu Bayerna, a Bartels je pogodio za 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Bayern je ponovo poveo. Igrala se 48. minuta kada je Leroy Sane zabio fenomenalan gol iz slobodnog udarca za prednost od 2:1.

Ovaj rezultat se nije mijenjao sve do pete minute nadoknade. Veliku grešku odbrane Bayerna koja je zaboravila na njega koristi Wahl, zabija za 2:2 i odvodi meč u produžetak.

Nije Bayern uspio da slomi Kiel u dodatnih 30 minuta meča. Imali su brojne prilike, nisu zabili i putnik u narednu rundu je odlučen penalima.

Dosta sigurni su bili u izvođači penala u prvih pet serija. Zarim Roca promašuje kod Bayerna, odbranio mu je golman, Kiel zabija preko Bartelsa, pobjeđuje i pravi veliku senzaciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

DFB Kup:

Kiel - Bayern 2:2 (6:5)

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Koljicfan
Dosta je i bayerna vise, neka i drugi osvoje nesto. Bravo
14 2
zajid08
Reko sam ja, nece dugo trajati dominacija Bayerna, barem na internacionalnom nivou. Dosta im se poklopilo prosle sezone. Ali nemaju oni potencijal kao Real zadnjih godina ili Barca prije, pa da dominiraju 3-4 godine u komadu.
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi