Haos iz drugog ugla: Provokacija iz perspektive navijača

Tako je to izgledalo gledajući sa tribine

Haos iz drugog ugla: Provokacija iz perspektive navijača

Quadcopter sa zastavom Velike Albanije prouzrokovao je opšti haos i skandal svjetskih razmjera na utakmici između Srbije i Albanije.

Sljedeći snimak jasno pokazuje da je mnogo prije nego što će doći do prekida utakmice quadcopter kružio iznad stadiona Partizana i provocirao sve prisutne na stadionu. Također, potvrđuje i gnusno skandiranje sa tribina koje je u najmanju ruku žalosno za čuti na jednoj sportskoj manifestaciji, kakva bi trebala biti jedna kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo. Ovo do sad neviđeno, nazovimo ga navijačko provociranje napravilo je pometnju o kojoj će se pričati godinama.

U moru parola, koreografija, povika i pjesama uvredljivog i provokativnog karaktera za protivničke navijače koji su svakodnevna pojava na velikim derbijima i utakmicama sa nabojem, ovakav način provokacije je nevjerovatno inovativan i evropska navijačka javnost ne može da se načudi samoj ideji da se izvrši ovaj čin. A tek njegovom izvršenju.

Međutim, nemaju svi (ne)sreću da su sa ovih prostora pa da u potpunosti shvate da sve ovo ima daleko dublju poruku koja je najmanje navijačka...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ako ste se pitali kako je sve to izgledalo iz perspektive navijača, ovaj klip iz vjerovatno najbolje perspektive će vam donijeti odgovor na to pitanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.