Haos u Kazahstanu: Selektor otjerao kapitena Astane iz reprezentacije

Češki trener napravio pometnju

Haos u Kazahstanu: Selektor otjerao kapitena Astane iz reprezentacije

S. Grebović

Reprezentacija Kazahstana večeras počinje svoju epizodu u novom izdanju Lige nacija i to na gostovanju kod Litvanije, ali očigledno da atmosfera u timu nije na zavidnom nivou.

Kazahstanci će od 18 sati igrati u gostima kod Litvanije, ali pravo je pitanje u kojem sastavu.

Razlog tome je pobuna fudbalera Astane koji su stali na stranu igrača Dimitrija Shomkova kojeg je selektor Mihail Bilek odstranio iz tima bez objašnjenja. Inače, Čeh je donedavno bio trener Astane.

Opšte je poznato da se sve u reprezentaciji Kazahstana vrti oko Astane koja je ubjedljivo najveći i najtrofeniji tamošnji klub pa je pravo pitanje ko će večeras igrati za ovu reprezentaciju.

Češki stručnjak je dobio 'nogu' na klupi Astane nakon što je ovaj tim eliminisan od Dynamo Bresta u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka visokim porazom 6:3.

Podsjećanja radi, Astana je potencijalni protivnik Sarajeva u trećem pretkolu Lige Evrope, ali da bi do tog duela došlo kazahstanski prvak će morati da eliminiše podgoričku Budućnost sa kojom ne bi trebali imati problema.

Potencijalni duel između Sarajeva i Astane na rasporedu je 24. septembra najvjerovatnije u Zenici.

Top Komentari

aleminhoze14
Novinar ni sam ne zna sta je napisao ovdje.
6 0
Penderinos
Šteta sto je dobio otkaz u astani, ovako Sarajevo nema šanse
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti