Umar Sadiq vodio Partizan do prve pobjede u Ligi Evrope

Beograđani slavili na Astana Areni

Umar Sadiq vodio Partizan do prve pobjede u Ligi Evrope

Večeras je na Astana Areni odigran meč 2. kola Grupe L Lige Evrope između Astane i Partizana. Gosti iz Beograda su bili bolji i zasluženo slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Na prvo veliko uzbuđenje i pravu priliku čekalo se do 29. minute i odmah je viđen gol. Domaći nisu uspjeli raščistiti gužvu nakon kornera, Pavlović je asistirao, a Umar Sadiq se odlično snašao i pogodio za 0:1.

Vodstom Partizana od 0:1 se otišlo na odmor, a crno-bijeli su bili puno opasniji i u nastavku.

Prijetio je Partizan iz kontri i promašio nekoliko sjajnih prilika - Soumah je bio neprecizan, a Tošićev pokušaj je odlično odbranio golman Astane Erić.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ipak, u 73. minuti Partizan stiže do drugog gola. Natcho je proigrao Sadiqa koji se postigao lijep gol za 0:2. Imao je i nakon drugog gola Partizan dobre šanse preko Sadiqa i Natcha, ali nije uspio postići treći gol, a treba istaći da su Sadiqu u drugom poluvremenu poništena još dva gola.

Pormašaji Partizana došli su na naplatu u 85. minuti kada je Runar Sigurjonsson smanjio na 1:2. Ipak, Beograđani su sačuvali prednost do kraja meča i upisali prvu pobjedu u Ligi Evrope. Trenutno je Partizan prvi u Grupi L sa 4 osvojena boda. Ipak, Alkmaar i Manchester United tek trebaju odigrati svoj duel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi