Vaterpolo rezultat u Bjelorusiji: FK Sarajevo saznao mogućeg protivnika u drugom pretkolu LP

Viđeno devet golova

Vaterpolo rezultat u Bjelorusiji: FK Sarajevo saznao mogućeg protivnika u drugom pretkolu LP

A. Čaušević

FK Sarajevo saznao je protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka ukoliko bh. šampion sutra izbaci prvaka Velsa, Connah's Quay Nomads.

U slučaju prolaska dalje bh. šampion će igrati protiv Dynamo Bresta. Prvak Bjelorurusije u veoma efikasnom meču izbacio Astanu, bilo je 6:3.

Pitanje pobjednika je praktično riješeno u razmaku od 16. do 22. minute kada je Dynamo zabio tri gola. Pogađali su Gordejchuk u 16., Pechenin u 17. te ponovo Gordejchuk u 22. minuti.

U 37. minuti Sedko je povisio na 4:0 što je u tom trneutku bio pomalo nevjerovatan rezultat, ali su se gosti vratili kakvu takvu nadu preko Tomasova u 45. minuti.

Astana je odlično započela nastavak, uspjela je smanjiti preko Rotariua na 4:2. Ovaj fudbaler je gol postigao čim je ušao u igru.

Ipak, sve nade gostiju ugašene su u 55. minuti kada Diallo zabija za 5:2. Finiš utakmice donio je dva gola, po jedan na obje strane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvo je Astana smanjila na 5:3 strijelac je bio Beysebekov, da bi Diallo svojim drugim golom na meču u 90. minuti postavio konačan rezultat. 

Ovo znači da će Sarajevo u slučaju izbacivanja Velšana već sljedeće sedmice putovati u Bjelorusiju. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fks1946
Treba na vrijeme ispast
4 10
LevoKrilo
Zna Amaw i kako se kit.m primaju golovi na sadaka areni na dan grada Sarajeva a pri tome i zaostati 20 bodova, a zna i uz to gledati kako se dižu dva pehara u toj sezoni sa najviše postignutih a najmanje primljeni golova. Kada dodamo na to, najviše pobjeda i najmanje poraza, to je stvarno frustrirajuće....
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi