Veliki promašaj Haračića u Mostaru

Mogao je Željezničar da povede

Veliki promašaj Haračića u Mostaru

Edmir Škorić

Fudbalski klub Željezničar u Mostaru u derbiju kola gostuje Zrinjskom i pravo je čudo kako Plavi trentuno ne vode.

Željezničaru je svaki bod sada jako važan u borbi za opstanak, a naročito ako ga osvoji kod aktuelnog prvaka. Nadaju se gosti iz Sarajeva da će prvi put ove sezone, nakon 11 promašaja, doći do barem boda na gostovanju.

Nakon 45 minuta utakmice sa Zrinjskim, nije bilo previđe uzbuđenja. Solidan fudbalska predstava, iako je bilo prilika da jedni ili drugi dođu do gola.

Ali najbolju je ubjedljivo imao gostujući fudbaler Dženan Haračić, kada je u 57. minuti sa samo pet metara pucao preko gola.

Bio je Haračić potpuno sam, samo je trebalo da loptu gurne u mrežu, ali očito je težak teren zbog velikog pljuska onemogućio bolji udarac, pa je propala kolosalna šansa za Željezničar.

Ostaje da se vidi hoće li ovaj promašaj Plavih biti surovo kažnjen ili će ipak gosti doći do vrijednog boda ili sva tri u borbi za opstanak.

Inače Nemanja Bilbija ne igra u timu Zrinjskog, dok se kod Željezničara u tim vratio Sulejman Krpić, koji je zbog tri žuta kartona propustio gostovanje Zvijezdi 09 i novi poraz, no Krpić već odavno nije u dobroj formi.

Sastavi:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Jakovljević, Kiš, Malekinušić, Ivančić, Ćuže, Bradarić, Memija, Sabljić.

FK Željezničar: Muftić, Cocalić, Cavnić, Selimović, Galić, Radinović, Karić, Hiroš, Haračić, Boljević, Krpić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

montana22
Eto vam odgovor zasto nije igrao kod ostalih trenera, krampa za prosjecne ekipe u prvoj ligi fbih
0 0
Cocca87
ovo je za sve one koji se pitaju sto haracic nije dobijao priliku..... jedino ako zna zabit je glavom i to je jedna od 100 što ošuta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi