Duel na Koševu u "evropskom" terminu, Željezničar gostuje u Mostaru, Sloga dočekuje Tuzla City
FOTO: T. Hebib

WWin liga, 23. kolo - subotnji program

Duel na Koševu u "evropskom" terminu, Željezničar gostuje u Mostaru, Sloga dočekuje Tuzla City

H. Zilić

U WWin ligi počinje treći krug takmičenja, a danas su na rasporedu prve utakmice 23. kola. Gledat ćemo tri duela ove subote i svaki susret sigurno donosi zanimljiv fudbal.

Program od 13:30 u Modriči otvaraju Sloga Meridian Doboj i Tuzla City. Domaći traže bodove u borbi za Evropu, dok gostima gori pod nogama i svaki pozitivan bod do kraja će biti možda i presudan u borbi za opstanak, tako da oba tima ulaze u utakmicu s ogromnim rezultatskim imperativom.

Od 16 sati veoma interesantan duel u Mostaru odigrat će Zrinjski i Željezničar. Plemići su porazom od Borca (0:1) izgubili korak za liderom, zaostaju sada 12 bodova za Borcem, dok je Željezničar u opasnoj zoni i nemaju više kalkulacija do kraja sezone, moraju igrati što bolje i skupljati bodove, a već danas pokušati doči do pozitivnog rezultata.

Za Željezničar je pred teško gostovanje u Mostaru statistika loša, jer su Plavi u 11 utakmica u gostima upisali 11 poraza ove sezone, pa bi eventualan pozitivan rezultat u Mostaru bio prvi gostujući bod u sezoni ili bodovi, ovisno o rezultati, remi ili trijumf.

"Očekivanja su kao i uvijek s moje strane pozitivna. Ekipa je imala mnogo, mnogo razgovora gdje smo analizirali, pričali i tražili uzroke za zadnju utakmicu koju smo negativno završili. Mislim da su igrači shvatili o čemu se radi, mislim da taj efekat priče i razgovora i zdravog razuma će donijeti svoje rezultate, da ćemo pokazati dobre rezultate protiv Zrinjskog, protiv ekipe koja nije napravila rezultate koji su i njihovoj kvaliteti", rekao je trener Željezničara Bruno Akrapović u najavio utakmice i dodao:

"Neosporno imaju kvalitet na svim pozicijama, na nama je da se suprostavimo tome, da pokažemo pravo lice koje smo vidjeli u domaćim utakmicama i da zaboravimo negativne stvari. Gledamo samo pozitivno naprijed, to želim igračima usaditi u glavu, da je sve moguće, zašto ne i pobjeda protiv Zrinjskog."

Oglasi

Subotnji program će se zatvoriti na stadionu "Asim ferhatović Hase" u pomalo neobičnom terminu za mjesec mart na našim područjim, a u pitanju je evropski termin od 20:45.

FK Sarajevo će dočekati NK GOŠK i nakon burne sedmice, prekida meča protiv Borca u Kupu, ispadanja iz Kupa, Bordo tim večeras traži pobjedu da napokon izađe iz rezutlatske krize, svaki drugi rezultat bi bio novi udarac za navijače i igrače Sarajeva.

GOŠK na Koševo stiže bez puno pritiska. Lavovi iz gabele će se do kraja sezone boriti za opstanak, a svaki pozitivan rzeultat večeras bio bi ogorman bonus u toj borbi.

WWin liga, 23. kolo, subota:

13:30 FK Sloga Meridian - FK Tuzla City

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

16:00 HŠK Zrinjski - FK Željezničar

20:45 FK Sarajevo - NK GOŠK

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
063 994 787 broj Matea Muse da mu se naebete mrtvog djeteta
1 0
juve10
Sad ćeš vidjeti kad sudija odsudi sve u korist Sarajeva i na kraju četalji kažu: eto vidiš da se i vama štima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi