Hargreaves izabrao najboljih pet fudbalera Manchestera

Na njegovom spisku su samo legende

Hargreaves izabrao najboljih pet fudbalera Manchestera

Nekadašnji reprezentativac Engleske i fudbaler Manchester Uniteda Owen Hargreaves izabrao je pet najboljih fudbalera ovog kluba od igrača s kojima je igrao.

Nekadašnji sjajni veznjak je proveo četiri sezone na Old Traffordu nakon što je stigao iz Bayern Minhena. Osvojio je Ligu šampiona sa oba kluba, a pored toga Premier ligu jednom i četiri puta Bundesligu.

Bez obzira što je proveo dugo vremena i u Bayernu, Hargreaves je upitan da izabere pet najboljih fudbalera Manchester Uniteda s kojima je igrao. Englez je morao u svaki red ekipe da odabre po jednog igrača.

Njegov izbor je bio sljedeći: Golman: Van Der Sar, odbrana: Rio Ferdinand, vezni red: Paul Scholes, krilni fudbaler: Ryan Giggs, napadač: Cristiano Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jedan od glavnih razloga zbog kojeg sam izabrao njega (Rio Ferdinanda) je taj da sam s njim imao najbolju komunikaciju od svih fudbalera s kojima sam igrao. Dajte Scholesu loptu i on bi odmah bio jedan ili dva koraka ispred ostalih. Bilo je gotovo kao šah. On je napravio da to izgleda previše lako. Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera koje smo ikada vidjeli i on još uvijek igra. On je savršen fudbaler da osigura golove mom timu", rekao je Hargreaves.

Podsjetimo da je Hargreaves tokom karijere imao mnogo problema sa povredama, pa je upravo zbog toga za United odigrao samo 27 ligaških mečeva. Također, osim Uniteda u Premiershipu je igrao i za gradske rivale, ekipu Cityja, ali samo jedan ligaški meč. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 42 meča. U strijelce se nije upisivao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi