Haris Dilaver raskinuo ugovor s grčkim Plataniasom

Potvrdio za SportSport.ba

Haris Dilaver raskinuo ugovor s grčkim Plataniasom

D. Kurbegović

U grčkoj Super Ligi nakon 16. kola ekipa Platanias Chania nalazi se na sedmoj poziciji s 21 osvojenim bodom. Za ovaj klub od početka sezone nastupa i bh. napadač 26-godišnji Haris Dilaver. Ovaj Zeničanin je kao drugi strijelac Premijer lige u prošloj sezoni i zahvaljujući sjajnim igrama u ekipi Mladosti iz Kaknja ostvario inostrani transfer u stabilni klub iz najjačeg ranga u Grčkoj.

Iako je potpisao ugovor na dvije godine, ovaj bivši napadač Čelika,Viteza i Mladosti nakon pola godine u Plataniasu, danas je raskinuo ugovor što je potvrdio za SportSport.ba.

"Nalazim se u zrelim igračkim godinama, te nakon dobre sezone u Mladosti, došao sam u Platanias kako bi još više napredovao. Ipak, trener je imao druge zamisli, davao mi minutažu na kapaljku, tako da nisam imao prostora da pokažem svoje kvalitete. Nisam od onih kojih se zadovoljava sjedenjem na klupi, iako sam imao još ugovor na godinu i po, danas smo potpisali raskid i sutra se vraćam za BiH. U narednim danima ću razmotriti ostale opcije za nastavak karijere, naravno da mi je prioritet inostranstvo, ali vidjet ćemo šta će se na kraju desiti" kazao je za SportSport.ba sada već bivši napadač Plataniasa.

Haris Dilaver 26-godišnji je napadač koji je svoju karijeru počeo na Bilinom polju, prošao je sve kategorije, debitovao za seniorsku ekipu, ali u dresu Čelika nikada nije dobio pravu priliku. S ekipom Viteza ostvario je plasman u Premijer ligu, bio je najbolji strijelac ekipe, da bi onda otišao u Mladost iz Kaknja, koju je svojim golovima uveo u najjači rang, da bi prošle sezone eksplodirao, postigavši 11 golova. Prije početka ove sezone potpisao je dvogodišnji ugovor s grčkim Plataniasom, za koji je odigrao ukupno šest utakmica, po tri u prvenstvu i Kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti