"Haris Duljević je jedan od najplaćenijih i najboljih igrača, ali..."
Bh. reprezentativac Haris Duljević je u Dresden stigao 2017. godine iz Sarajeva, a sa njemačkim klubom ima ugovor do 2020.

Bild o situaciji u kojoj se našao nekadašnji fudbaler FK Sarajevo

"Haris Duljević je jedan od najplaćenijih i najboljih igrača, ali..."

Haris Duljević je i posljednju utakmicu svog Dynamo Dresdena u "Cvajti" odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Dynamo je na gostovanju savladao Duisburg sa 1:3, ali i njemačke medije sve više zanima šta je sa Harisom Duljevićem.

Kraći članak je situaciji Harisa Duljevića tako posvetio i Jan Arndt, novinar Bilda, a u istom je, između ostalog, napisao sljedeće:

"On je jedan od najplaćenijih i najboljih igrača u Dynamu, reprezentativac je Bosne i Hercegovine. Ali u 2. Bundesligi on veliki broj utakmica gleda sa klupe... Ovaj ofanzivac je postao taktička žrtva trenera Maika Walprugisa."

Jasno je da Walpurgis više cijeni krilne fudbalere sa izraženijim kvalitetima u igru u odbrani. Ipak, Haris Duljević nije igrač kojeg karakteriše igra bez lopte i igra u defanzivi, on je igrač koji je najbolji sa loptom u nogama.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Haris je bez sumnje jedan od naših najvećih fudbalskih talenata. On ima vještine koje je jako teško naučiti. Sada je na njemu da prihvati i igru bez lopte i pokaže se i u tom smislu", nedavno je istakao Walprugis.

Ipak, jasno je da ovaj stručnjak ne računa previše na nekadašnjeg ofanzivca FK Sarajevo, kojem je itekako potrebna minutaža i kako bi sačuvao status reprezentativca. Jan Arndt tako smatra da Duljević ne može i ne treba prihvatiti ulogu rezerviste, a biće zanimljivo vidjeti da li će Walprugisova taktika natjerati Duljevića da počne tragati za novom sredinom.

Top Komentari

mirza24
Taj Duljevic za njega je plafon premijer liga BH a Dresden je previse za njega
37 249
19211921
ma samo predjes u drugi klub i rijesena stvar
55 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti