"Zar je reprezentacija BiH tako dobra da nema mjesta za njega?"

Agent bh. fudbalera

"Zar je reprezentacija BiH tako dobra da nema mjesta za njega?"

E. Ganibegović

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev nedavno je objavio spisak igrača na koje će računati za prijateljske utakmice protiv Gruzije i Luksemburga.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Vladan Kovačević, Kenan Pirić

Odbrana: Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Hrvoje Miličević, Sead Kolašinac, Eldar Čivić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić

Vezni: Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Adi Nalić, Vladan Danilović, Amar Rahmanović, Miroslav Stevanović

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo

Oglasi

Kao što vidimo, na spisku nema nekada standardnog reprezentativca, a sada člana njemačke Hanse iz Rostocka, Harisa Duljevića, koji polako ulazi u dobar ritam u njemačkoj "Cvajti".

Njegovo nepozivanje je za N1 kratko prokomentarisao i igračev agent, Miroslav Stević.

"Jako sam iznenađen da poslije mnogo dobrih igara u drugoj Njemačkoj ligi, koja je najjača druga liga u svijetu, Haris Duljević nije dobio poziv za reprezentaciju i pitam se kako mora da bude dobra ta reprezentacija, u kojoj nema mjesta za igrača koji je u takvoj formi", jasan je Miroslav.

Bivši fudbaler Sarajeva ove je sezone u dresu Hanse na 17 utakmica podijelio tri asistencije, a naročito njegove igre treba pohvaliti od početka 2022. godine.

Podsjetimo, Duljević je za reprezentaciju BiH odigrao 25 utakmica i postigao jedan gol, a debitovao je 25. marta 2016. godine kod Mehmeda Baždarevića kada smo s 0:3 savladali Luksemburg u prijateljskoj utakmici.

Reprezentacija BiH će prvo 25. marta na Bilinom polju ugostiti Gruziju, a četiri dana kasnije na isti stadion dolazi i Luksemburg.

Promo

Top Komentari

user1613662710
Championship jaci od bundeslige realno ko imalo prati fudbal to zna
13 3
King_Kenny
...cuj njemacka druga liga je najjaca druga liga na svijetu hahahaha...pa Championship je jaci i od Bayernlige...
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi