Miličevićeve sjajne partije na Kipru došle na naplatu

Ne krije zadovoljstvo zbog poziva u bh. reprezentaciju

Miličevićeve sjajne partije na Kipru došle na naplatu

A. Čaušević

Spisak nogometaša reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je u petak objavio selektor Ivaylo Petev donio je nekoliko novih imena. 

Jedno od njih ono je i Hrvoja Miličevića koji u ekipi AEK-a iz Larnace igra možda i najbolji i najzreliji nogomet karijere. Bivši stoper Sarajeva i Zrinjskog je sjajne igre iz Premijer lige na Kipru podigao na još veći nivo a njegov AEK je uz početak doigravanja u toj otočkoj državi jedan od legitimnih kandidata za naslov državnog prvaka.

Utakmice protiv Gruzije i Luksemburga bit će premijerne za Miličevića čije partije u posljednje vrijeme privlače i pozornost klubova i jačih liga nego je to ciparski šampionat.

Za SportSport.ba ovaj 28-godišnjak je komentirao poziv Ivayla Peteva kojem nisu promakle predstave koje na Kipru prezentira bivši stoper Plemića i Bordo tima.

"Jako sam sretan zbog poziva u reprezentaciju", kazao nam je Miličević i dodao:

"Želio bih se i ovim putem zahvaliti selektoru na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ispuniti kako njegova tako i očekivanja stručnog štaba i navijača."

"Čekaju nas dvije prijateljske utakmice, obje igramo u Zenici pred domaćom publikom i nadam se da ćemo s dvije pobjede napraviti jako lijepu uvertiru za nadolazeće nastupe koji su pred nama u Ligi nacija", završio je defanzivac.

Miličevićev AEK trenutno je na drugom mjestu kiparskog prvenstva s pet bodova manje od vodećeg Apollona, a naš stoper redovno je među najbolje ocijenjenim nogometašima tima iz Larnace.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi