Haris Hajradinović ima novi klub, Osijek mu se zahvalio za sve
U dosadašnjem dijelu sezone upisao je sedam golova i dodao četiri asistencije

Karijeru nastavlja u Turskoj

Haris Hajradinović ima novi klub, Osijek mu se zahvalio za sve

E. Škorić

Bh. internacionalac Haris Hajradinović od danas je i zvanično član turskog kluba Kasimpasa.

Već danima se špekuliše da bi Hajradinović mogoa da napusti Osijek, a nagađanja o prelasku u Tursku ispostavila su se tačnim.

Nakon što je imao sjajnu polusezonu u Osijeku, za Hajradinovića su stigle ponude iz Turske, a na kraju je prihvaćena ona od Kasimpase.

Podsjetimo, Hajradinović je u Osijek stigao iz Haugesunda, a nastupao je i za KAA Gent, Trencin, Inter Zaprešić, Olimpik, Željezničar, koji bi mogao dobiti određeni dio novca na osnovu Hajradinovićevog novog transfera.

Za sada nema detalja transfera, mada se vjeruje da je Osijek zaradio nekoliko miliona eura, a danas se ovaj hrvatski klub i oprostio od svog ponajboljeg igrača iz prošlih sezona.

I Robert Prosinečki prati igre Harisa Hajradinovića

"U kontaktu s ljudima iz N/FSBiH. Rekli su mi kako prate moje igre u dresu Osijeka, što me svakako veseli. Naravno, nadam se pozivu, ali u ovom trenutku najvažnije je da nastavim pružati dobre igre u klubu, pa vjerujem kako me onda u budućnosti poziv u reprezentaciju BiH neće zaobići", kazao je Hajradnović, koji dres Osijeka nosi od 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi