Posrnuli njemački velikan želi Hajradinovića

Jedan od najboljih igrača HNL-a

Posrnuli njemački velikan želi Hajradinovića

Sjajne partije koje Haris Hajradinović pruža u dresu Osijeka konačno bi mogle doći na naplatu.

Bivši mladi reprezentativac BiH se u nešto više od godinu dana prometnuo u igrača bez kojeg je nemoguće zamisliti prvu postavu, a i po brojkama je među najkorisnijim u hrvatskom prvoligašu (osam golova i četiri asistencije).

Stoga nije nikakvo čudo što je Hajradinović "zapao za oko" brojnim renomiranim klubovima, a inostrani mediji izvještavaju kako su među zainteresovanim Olympiacos i Stuttgart. Da transfer nije nimalo nerealan govori i činjenica da bh. nogometašu ugovor važi do 2020. godine, što znači da je sada idealan trenutak ako na njemu žele zaraditi, pogotovo jer ima 24 godine i tek ulazi u najzreliji dio karijere.

Za Hajradinovića bi se mogla upotrijebiti stara dobra sintagma - šuti, radi i zabija. Sjajne igre su mu, uostalom, donijele i mjesto u idealnoj momčadi polusezone prema izboru Sportskih novosti, a nije isključeno da na njega pažnju obrati i selektor reprezentacije naše zemlje Robert Prosinečki.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Hajradinović je u grad na Dravi stigao početkom septembra prošle godine. Prethodno je igrao za Gent, Trenčin, Inter Zaprešić, Olimpik...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi