Na pomolu zvučan transfer: Osijek dobio ponudu za Hajradinovića

Bh. nogometaš napušta Gradski vrt?

Na pomolu zvučan transfer: Osijek dobio ponudu za Hajradinovića

Bh. internacionalac Haris Hajradinović, koji se sjajnim igrama prometnuo u zvijezdu HNL-a, vjerovatno će napustiti Osijek ove zime.

Bivši omladinac Željezničara je u Osijek stigao 2017. godine iz norveškog Haugesunda. Ove sezone je u HNL-u zabio sedam golova i upisao četiri asistencije u 17 utakmica za plavo-bijele, a sjajni nastupi bi ove zime mogli doći na naplatu, pošto se sve veći broj klubova interesuje za Hajradinovićeve usluge.

Premda takvi natpisi u ovo doba godine djeluju kao bildanje cijene ili reklame, mediji u Hrvatskoj pišu kako nije tako, te da je Osijeku od strane jednog renominiranog kluba ponuđen iznos od dva miliona eura za prijevremeni otkup ugovora koji ima s Hajradinovićem.

"Sportski direktor Osijeka Alen Petrović podsjetio je da klub ne mora i u ovom trenutku ne želi prodavati svoje igrače, ali da će, ako do takve dođe, svaku ozbiljnu ponudu za transfer jednako tako ozbiljno i razmotriti i odvagati. Do nje je, razvidno, došlo, za koji dan sigurno će to biti i službeno potvrđeno, a Hajradinović vjerojatno će otići iz Gradskog vrta", pišu Sportske novosti.

Francuski Footmercato nedavno je objavio kako Hajradinovića žele Rennes, Amiens, Getafe, Olympiacos, kao i Stuttgart.

Na radaru Prosinečkog

Sjajni nastupi nisu uostalom promakli ni selektoru bh. reprezentacije Robertu Prosinečkom. Potvrdio je to i sam Hajradinović, kazavši nedavno da je u kontaktu s ljudima iz N/FSBiH i da su mu jasno dali do znanja da prate njegove igre u dresu Osijeka, što mu je svakako dalo dodatni vjetar u leđa.

"Naravno da očekujem poziv Prosinečkog. To očekuje svaki igrač koji se uspije nametnuti u nekom ozbiljnijem klubu koji se nađe na 'radaru' jednoga selektora. Važno mi je da ostanem zdrav i nastavim pružati dobre partije. Nadam se da će onda doći i taj poziv."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajradinović je prethodno igrao za gotovo sve mlade selekcije reprezentacije BiH.

Top Komentari

Taman ce Hajradinovic na pozicji Vranjesa u reprezentaciji jer mislim da igraju na istoj poziciji, vijerovatno Zuti - Prosinecki misli da se kutarise Ognjena Vranjesa.
8 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi