Slijedi transfer karijere - Haris Hajradinović se dodatno preporučio Englezima i Italijanima

Vjerovatno napušta Kasimpašu

Slijedi transfer karijere - Haris Hajradinović se dodatno preporučio Englezima i Italijanima

Eldar Ganibegović

Nakon sjajne sezone u Turskoj, bh. veznjak Haris Hajradinović igrao je i dvije prijateljske utakmice u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, te se dodatno preporučio za transfer karijere o kojem se već mjesecima priča.

S 14 asistencija Haris Hajradinović je minule sezone bio drugi asistent turske Super Lige. Više od njega imao je samo Mertens (16), dok se na 14 zaustavio i Tadić. 

Dodao je naš veznjak i pet pogodaka, te je tako najzaslužniji fudbaler što će Kasimpaša sljedeće sezone igrati Evropu.

Dobre igre su mu u novembru 2023. godine donijele povratak u reprezentaciju kod Save Miloševića, te je na dvjie utakmice protiv Luksemburga i Slovačke također sjajno iskoristio šansu i upisao dvije asistencije.

Već prije nekoliko mjeseci počele su špekulacije o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru, a najrealnije opcije za sada su odlazak u englesku Premier ligu ili italijansku Seriju A.

Sudbina je tako htjela da sezonu završi utakmicama baš protiv Engleske i Italije i može se reći da se dodatno preporučio klubovima iz ove dvije zemlje.

Oglasi

Naša reprezentacija upisala je poraze protiv u ovom trenutku zvanično dvije najbolje selekcije Evrope (prvak i viceprvak), Hajradinović je obje igrao od prve minute i bio vrlo dobar.

Naročito se to može reći za utakmicu protiv Italije, gdje je malo sreće nedostajalo da postigne i pogodak i našu selekciju dovede u vodstvo sinoć u Empoliju. Donnarumma mu je jednom odbranio, a jednom mu je šut blokiran.

On je i prošlog ljeta bio nadomak Italije, htio ga je Udinese, a sada se kao zainteresovani tim najviše spominje Lazio. Što se Engleske tiče, spominje se potencijalni odlazak u Brentford.

Ostaje da sačekamo i vidimo gdje će nastaviti karijeru. Sada za njega slijedi zaslužen odmor, a onda će sjesti za sto s čelnim ljudima Kasimpaše i dogovariti šta i kako dalje.

Top Komentari

Oblivion
De bgti prestani lupati. Kakva Italija a pogotovo Engleska. Nije se sastavio s loptom, ko amater iz naše lige je izgledao. Khurca i novinara
1 2
criticos
Stvarno nema smisla ovo ovakvo pisanje. Zasto pobogu, zasto? Ni jednog izvora, ni jedne informacije s tacnoscu, cisto nagadjanje i zelje novinara koji nije objektivan. Ne moze se tako pisati, to nije ispravno i eticno. Tekst je doslovice namisljanje i zelie novinara. Zelje su lijepe ali treba biti objektivan i samokritican. Prvi bih ja licno volio da je to istina, ali novinarstvo ne smije da se zasniva na zeljama vec na cinjenicama. Novinarstvo se ne smije svesti ka klikove.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi